Кулинарни рецепти » Пиле с домати

 Пиле с домати

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 500 г домати
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които запържваме в сгорещеното олио. Когато парчетата се зачервят от двете страни, изваждаме ги и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме брашното и червения пипер и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Слагаме дафиновия лист и черния пипер.

Връщаме изпържените пилешки порции в приготвения сос, посоляваме и оставяме да се варят на слаб огън. Когато месото омекне, прибавяме обелените и нарязани на четвъртинки домати и маслото. Варим още 10 мин, поръсваме с наситнен магданоз и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало