Кулинарни рецепти » Пиле с кимион и канела

 Пиле с кимион и канела

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голямо пиле
• 1 ч.ч. ориз
• 100 г краве масло
• 2 глави лук
• 1 ч.л. кимион
• 1 щипка канела
• 1/2 ч.л. черен пипер
• 1 щипка лютив червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции. В сгорещеното масло изпържваме парчетата месо от всички страни до златисто. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук, след което го заливаме с 4 ч.ч. гореща вода. Връщаме месото и го варим, докато поомекне.

Слагаме ориза, посоляваме и прибавяме лютивия червен пипер, черния пипер и кимиона. Захлупваме и оставяме ястието да ври на тих огън, докато изври водата. Изсипваме готовото ястие в плато и го поръсваме с канела и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало