Кулинарни рецепти » Пиле лютика

 Пиле лютика

Продукти: (за 5 порции)

• 1 пиле
• 100 г люти чушки
• 400 г пиперки
• 300 г домати
• 100 г лук
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции и го задушаваме до омекване в част от мазнината и малко вода. След това го поръсваме със сол и черен пипер и го запържваме в останалата мазнина.

Изпичаме чушките и ги нарязваме на малки парченца. Обелваме и нарязваме доматите на дребно. Счукваме лука в хаванче.

Към запърженото пиле, докато е още на огъня, последователно прибавяме счукания лук, парченцата чушки и нарязаните домати. Като се запържат добре, наливаме по малко от сока, който е останал от задушаването. Оставяме ястието да къкри 5-6 мин на тих огън и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало