Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг месо от пуйка
• 3 глави лук
• 200 г сухи сини сливи
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме костилките на сливите и ги накисваме за 1 час в топла вода.
Нарязваме месото на порции и го запържваме в сгорещената мазнина, докато стане златисто. Слагаме доматеното пюре, размито в малко вода. Щом се посгъсти, наливаме топла вода, която да покрие продуктите, захлупваме и задушаваме на умерен огън.
Когато месото поомекне, прибавяме брашното, размито с малко вода, поръсваме червения пипер, посоляваме, намаляме огъня и продължаваме да задушаваме. Щом месото омекне напълно, прибавяме отцедените сливи и варим още 10 мин.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...