Продукти: (за 8 порции)
• 8 порции пилешко месо
• 250 г гъби
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бира
• 70 г краве масло
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В тенджера сгорещяваме 50 г от маслото и запържваме порциите пилешко месо от всички страни. Прибавяме нарязаният на ситно лук и също го запържваме. Наливаме бирата и оставяме ястието да се вари около 20 мин.
В останалата част от маслото запържваме нарязаните гъби. Прибавяме ги към месото, заедно със счуканият чесън, оцета и горчицата. Подправяме със сол, черен пипер и настъргано индийско орехче. Оставяме ястието да поври още около 20 мин. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...