Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 3 глави лук
• 2 глави чесън
• 1 голям домат
• 100 г сирене
• 1 суха червена чушка
• 1,5 к.ч. настъргана целина
• 1-2 с.л. брашно
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които натриваме със сол, чубрица и черен пипер и овалваме в брашното. След това ги запържваме от всички страни в тенджера със сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук, счукания чесън, настърганата целина, ситно нарязания магданоз и цялата суха чушка.
Наливаме 1 ч.ч. гореща вода, посоляваме на вкус и оставяме ястието да ври около 1 час на умерен огън. Десетина минути преди да отстраним от огъня, прибавяме обеления и настърган домат и натрошеното сирене. Поръсваме с черен пипер.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...