Продукти: (за 4 порции)
• 2 червени чушки
• 4 стръка градински чай
• 4 с.л. олио
• 4 тънки парченца телешко филе
• 8 парчета бекон
• бял и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките, почистваме ги и ги разрязваме на четвъртинки. Слагаме ги върху скарата и ги печем, докато кожичката им не започне да образува мехурчета. Обелваме ги.
Измиваме градинския чай, оставяме го да се отцеди и откъсваме листенцата. Смесваме олиото със солта, черния и белия пипер.
Измиваме месото, подсушаваме го и върху всяко парче слагаме по 2 парчета бекон, 2 четвъртинки от чушка и листенца чай. Завиваме на рулце, срязваме всяко на парчета и ги набучваме на шишчета.
Намазваме рулцата с олио и ги печем на скарата по 4 минути от всяка страна.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...