Кулинарни рецепти » Сръбска плескавица с лук

 Сръбска плескавица с лук

Продукти:

• 300 г кайма
• 1 глава стар лук
• сол

Начин на приготвяне:

Каймата трябва да е 75% телешко и 25% свинско месо.

Нарязваме лука на ситно, прибавяме каймата, посоляваме, омесваме и оформяме кръгли кюфтета.

Задължително печем на скара с дървени въглища - 7-8 минути при температура от 180 до 220 градуса.

Автор: Майстор Миро

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало