Продукти: (за 25-30 кебапчета)
• 500 г свинско месо от флейката
• 200 г пушени гърди
• 1 горнооряховски суджук или говежда луканка
• 1 к.ч. полусухо бяло вино
• 1 глава лук
• 1 стрита люта чушка
• червен и черен пипер
• кимион, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме суджука, почистваме месото от ципите, обезкостяваме гърдите. Нарязваме всичко на едри парчета и прекарваме 2-3 пъти през месомелачка. Омесваме каймата, като постепенно прибавяме разтворена във виното сол. Слагаме омесената кайма в емайлирана тенджера, заглаждаме, покриваме с намокрена във вино кърпа и я оставяме да престои 1 нощ.
На другия ден прибавяме ситно нарязания лук, подправките и стритата люта чушка, омесваме отново и оставяме каймата да престои още 2-3 часа. След това оформяме 25-30 кебапчета, които печем отначало на силна, а след това - на умерена скара, като ги обръщаме чрез търкаляне. По време на печенето можем да намажем кебапчетата с малко лой.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...