Продукти: (за 4 порции)
• 12 зелени чушки
• 600 г свинско месо
• 100 г солена сланина
• 150 г твърдо сирене
• сол
Начин на приготвяне:
Отрязваме чушките откъм дръжките и ги почистваме от семенната част.
Почистваме месото, след което го накълцваме много ситно с помощта на сатър. Задушаваме го двадесетина минути на умерен огън в собствената му мазнина /докато омекне/. Нарязваме солената сланина на ситно. Натрошаваме /или настъргваме сиренето/.
Смесваме всички продукти, напълваме чушките с тази смес и ги покриваме с капачетата, които сме отрязали откъм дръжките. След това изпичаме чушките на скара, като ги обръщаме от всички страни. Обелваме опечените чушки, посоляваме и поднасяме.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...