Кулинарни рецепти » Свинско месо с червено зеле

 Свинско месо с червено зеле
(Англия)

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г червено зеле
• 3 глави червен лук
• 2 червени ябълки
• 4 свински котлета (по 150-175 г всеки)
• 4 с. л. оцет
• 3 с. л. ситно нарязани магданоз и копър
• 1 с. л. течен мед
• 2 с. л. лимонов сок
• 1 с.л. олио
• 1 скилидка чесън
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето много на тънко, нарязваме на ситно лука и ябълките. От едната страна на котлетите правим нарези във вид на решетка. Смесваме 2 с. л. оцет с магданоза, копъра, меда, 1 с. л. лимонов сок, солта и черния пипер.

Загряваме олиото, сипваме лука и чесъна и запържваме 2 минути. Прибавяме зелето, ябълките, остатъка от лимоновия сок, меда и оцета. Задушаваме сместа 4-5 мин, докато се изпари течността. Сваляме от огъня и оставяме на топло.

Слагаме котлетите на скарата и ги печем 5-6 мин като предварително сме ги полели с приготвената оцетено-медена смес. Сервираме с червеното зеле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало