Продукти: (за 3 порции)
• 1 пържола около 450 г
• 50 мл зехтин
• 50 мл прясно изцеден лимонов сок
• 2 с.л. соев сос
• 2 счукани скилидки чесън
• 1 с.л. захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме леко пържолата и я натриваме със сол и черен пипер.
Смесваме зехтина, лимоновия сок, соевия сос, чесън и захарта. Избъркваме добре и заливаме пържолата. Държим я в хладилника 2-3 часа като обръщаме периодично.
Намазваме скарата с олио и я загряваме. Печем 5-6 мин от едната страна като я мажем с марината непрекъснато. Обръщаме я от другата страна и печем по същия начин още 5-6 мин.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...