Кулинарни рецепти » Желирани свински ребра

 Желирани свински ребра

Продукти: (за 6 порции)

• 2,3 кг предни свински ребра

За маринатата:

• 1 средно голяма глава лук
• 250 мл соев сос
• 250 мл червено вино
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. настърган корен от хрян
• 1 с.л. настърган корен от джинджифил
• 1 ч.л. настъргана лимонова кора

За желето:

• 80 г нишесте
• 80 г захар
• 125 мл ябълков сок
• 65 г кетчуп
• ¼ ч.л. счукан карамфил
• ¼ ч.л. настъргано индийско орехче

Начин на приготвяне:

Обеления лук нарязваме на филийки, а чесъна счукваме. Смесваме всички продукти за маринатата.

Правим ребрата на порции, заливаме ги с толкова вода, колкото да се покрият и ги кипваме. Намаляваме котлона и ги оставяме да къкрят около 15 мин. Изваждаме ребрата и ги изплакваме със студена вода. Заливаме ги с маринатата, така че да са добре покрити. Захлупваме и ги държим в хладилник 1 нощ.

В малък тиган смесваме всички продукти за желето. Възвираме на умерен котлон, като бъркаме непрекъснато. Сваляме от котлона.

Отцеждаме ребрата от маринатата, намазваме ги с желето и печем на скарата 15-20 мин. Периодично ги обръщаме и мажем с остатъка от желето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало