Продукти: (за 4 порции)
• 500г телешко филе
• 1 голяма зелена чушка
• 12 големи гъби
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1 ч.л. зехтин
• 2 ч.л. горчица
• 1 ч.л. захар
• риган, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушката на парчета, а месото - на кубчета.
Смесваме подправките в дълбока купа с няколко лъжици вода и овалваме в получената смес парченцата месо, нарязаните чушки и гъбите, както са цели. Нанизваме ги на метални шишове.
Печем на скара около 12-15 мин. Посоляваме шишчетата на вкус, докато са още топли.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...