Продукти: (за 6 порции)
• 6 нетлъсти шилешки котлета
• 12 големи скилидки чесън
• 2 средни тиквички, нарязани по дължина много тънко
• 3-4 с.л. олио
• 6 клонки розмарин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Без да обелваме чесъна, го пускаме във вряща вода за 5 минути. След това го обелваме и заедно с тиквичките го поставяме на дъното на скара, отгоре поливаме с олиото, по-соляваме и поръсваме с черния пипер.
Котлетите сгъваме на две и ги пробождаме с шиш. През дупките промушваме клончета розмарин. Поръсваме с олио.
Чесъна и тиквичките печем около 6 мин, като разбъркваме всеки 2 минути. Добавяме шилешките котлети и ги печем от двете страни по 8 минути. Те трябва отвън да станат кафяви, а вътре да останат розови и сочни.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...