Кулинарни рецепти » Телешко с плънка на шиш

 Телешко с плънка на шиш

Продукти:

• 500 г тънко отрязани телешки шницели
• 50 г стерилизирани гъби
• 2 глави лук
• 2 с. л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка мащерка
• 2 стръка ситно нарязан пресен чесън
• сол, черен пипер
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме шницелите по дължина на ивици, широки 5 см. Гъбите нарязваме на много ситно и ги смесваме с нарязания лук, чесъна, магданоза, мащерката, сол, черен пипер и толкова олио, че да се образува гъсто тесто.

С него намазваме ивиците месо от страната, която ще е вътрешна, навиваме ги на рулца и ги нанизваме едно до друго на шишове. Печем 10 минути от всяка страна, като от време на време ги поръсваме с малко олио.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало