Кулинарни рецепти » Телешко с плънка на шиш

 Телешко с плънка на шиш

Продукти:

• 500 г тънко отрязани телешки шницели
• 50 г стерилизирани гъби
• 2 глави лук
• 2 с. л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка мащерка
• 2 стръка ситно нарязан пресен чесън
• сол, черен пипер
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме шницелите по дължина на ивици, широки 5 см. Гъбите нарязваме на много ситно и ги смесваме с нарязания лук, чесъна, магданоза, мащерката, сол, черен пипер и толкова олио, че да се образува гъсто тесто.

С него намазваме ивиците месо от страната, която ще е вътрешна, навиваме ги на рулца и ги нанизваме едно до друго на шишове. Печем 10 минути от всяка страна, като от време на време ги поръсваме с малко олио.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало