Продукти:
• 800 г агнешко месо от ребрената част
• половин пакетче краве масло
• 1-2 лимона
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка пресен чесън
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, кимион, сол
• мас за намазване на скарата
Начин на приготвяне:
Нарязваме флейките от месото и ги почистваме от ципи и сухожилия. Остъргваме месото около края на реброто, за да не изгори при печенето, а оголената част покриваме с фолио.
Леко изтъняваме флейките и ги наръсваме с черен пипер и кимион. Оставяме за 1 час на хладно.
Загряваме скарата и я намазваме с мас. Запичаме флейките от двете страни до лек загар със следи от решетките на скарата, като внимаваме да останат сочни.
Посоляваме и ги сервираме топли с парченце масло и резенче лимон върху ситно нарязани лук, чесън и магданоз.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...