Кулинарни рецепти » Телешки шишчета във фъстъчен сос

 Телешки шишчета във фъстъчен сос

Продукти: (за 4-5порции)

• 500 г месо от бута
• 4 ч.л. соев сос
• 4 ч.л. водка
• 2 ч.л. сусамено или слънчогледово олио
• 1 щипка захар
• 2 скилидки чесън
• 1 ч.л. прясно настърган корен от джинджифил
• 2-3 стръка пресен лук
• 2 ч.л. нишесте
• прясно смлян черен пипер
• сол

За соса:

• 5 с.л. гъсто фъстъчено масло
• 3 ч.л. фъстъчено олио
• 1 ч.л. сусамено олио
• 1 счукана скилидка чесън
• 2 ч.л. лимонов сок
• 1 ситно нарязана люта чушка
• 2 с.л. соев сос
• 1 щипка къри на прах
• 50-60 мл гореща вода

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото напречно на кубчета.

Нарязваме лука на ситно и счукваме чесъна. Объркваме всички продукти за маринатата и заливаме месото с него. Разбъркваме добре захлупваме и оставяме в хладилник за 2-3 часа.

В метален съд с двойно дъно смесваме продуктите за соса без водата. Сгъстяваме с бъркане на умерен котлон, като доливаме по малко гореща вода.

Отцеждаме месото от маринатата, нанизваме късчетата на шишове и печем по 3-4 мин от всяка страна. Сервираме шишчетата топли, гарнирани със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало