Продукти: (за 4 порции)
• 700 г свинска кайма
• 100 г кашкавал
• 1 глава лук
• ½ ч.л. кимион
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме свинската кайма със ситно нарязания лук, кимиона и черния пипер. Посоляваме на вкус, омесваме добре и оставяме сместа да престои 2 часа в хладилник.
Оформяме от каймата кюфтенца, в средата на които правим вдлъбнатини. Сипваме във вдлъбнатините по малко от настъргания кашкавал, а отгоре покриваме с кайма. Изпичаме кюфтетата от двете страни на скара.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...