Кулинарни рецепти » Грузински шашлик

 Грузински шашлик

Продукти: (за 1 порция)

• 200 г по-тлъсто шилешко месо от мазния бут или гърба в областта около бъбреците
• 1 глава лук
• 2-3 стръка пресен лук
• половин лимон
• 1 домат
• 1 с. л. оцет
• 1 с. л. масло или олио
• стрита суха чубрица
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Измитото месо режем на парченца по около 20-25 г. Слагаме ги в стъклен или емайлиран съд, солим ги със сол и черен пипер, поръсваме ги с чубрицата и ги заливаме с марината от равни количества оцет и вода.

Покриваме ги със ситно нарязан пресен лук, размесен с четвърт глава стар лук, нарязана на ситно. Оставяме ги да престоят така 3-4 часа.

Нанизваме късчетата месо на метален или дървен шиш, като между тях слагаме парченце лук, резенче лимон и колелце домат. Печем на жар, като непрекъснато въртим шиша и мажем месото с масло или олио.

За по-добър вкус може периодично да ги пръскаме с бяло вино. Поднасяме със ситно нарязан пресен лук, изцеден сок от нар и задушен ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало