Кулинарни рецепти » Овнешки шашлик

 Овнешки шашлик

Продукти: (за 4-5 порции)

• около 500 г овнешко /шилешко/ месо от гърба или бута
• 1 глава лук
• 2 с.л. оцет
• 30 г краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и поръсваме със сол и черен пипер. Добавяме настъргания лук и оцета. Ако месото е от по-младо животно, не слагаме оцет. Захлупваме и държим в хладилник 5-6 часа, а по-младото месо 2-3 часа.

Нанизваме месото на шишчета и печем на скарата, като обръщаме периодично, за да се зачерви равномерно. Поливаме готовите шишчета с разтопено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало