Кулинарни рецепти » Шашлик по карски

 Шашлик по карски

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г овнешко месо от плешката
• 2 овнешки бъбрека
• 1 глава лук
• 1 връзка пера от пресен лук
• 1 с.л. оцет
• половин лимон
• сол, черен пипер, магданоз

За соса:

• 1 връзка корени за супа
• 3-4 с.л. олио
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. месен бульон
• 1 равна с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• лют кетчуп
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разполовяваме бъбреците и ги накисваме в марината от оцет и вода. Нарязваме месото на порции, посоляваме, подправяме с черен пипер и ситно нарязания пресен лук, поръсваме с оцета, лимоновия сок и магданоза и оставяме да престои в хладилника 3-4 часа.

Нанизваме всяко парче месо на метално шишче, като от двете му страни слагаме парчета бъбрек и печем на скарата, като периодично обръщаме шишовете.

За соса сгорещяваме мазнината и пържим нарязания на ситно лук и нарязаните на ситно корени за супа. Поръсваме с брашно, разбъркваме и наливаме доматеното пюре, разредено с малко топла вода, а след него и месния бульон. Бъркаме енергично, за да получим гладка каша. Подправяме със сол, 1 щипка захар, черен пипер и лют кетчуп. Сваляме от котлона и стопяваме в топлия сос бучка масло.

Сервираме готовите шишчета цели заедно със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало