Продукти:
• 1 кг брашно
• 3 яйца
• половин кофичка кисело мляко
• 1 с.л. пудра захар
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 с.л. олио или масло
• 1 с.л. равна сол
• хладка вода за замесване
• 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и го смесваме със содата. Правим кладенче и поставяме разбърканите с млякото яйца, мазнината, захарта и солта. Разбъркваме, като добавяме малко вода, така че да се получи меко тесто. Месим, докато тестото се изглади и се появят мехурчета.
Разстиламе го на питка в тава, поръсена с брашно, оставяме да престои половин час, мажем с жълтък и печем в умерена фурна. Още гореща, напръскваме питката с вода и покриваме с кърпа, за да омекне кората.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...