Продукти:
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 щипка сол
• малко ронена чубрица
• 1 с.л. олио
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. сода
За пастета:
• 1 ч.ч. извара
• 1 с.л. зехтин
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 10 нарязани на ситно черни маслини
Начин на приготвяне:
Омесваме продуктите до получаване на гладко, меко тесто. Оформяме питка, която надупчваме отгоре с вилица. Печем в намазан с олио и поръсен с брашно съд в затоплена фурна (отначало 180 градуса, по-късно 150 градуса) около 25 минути.
Оставяме да поизстине, нарязваме (или начупваме) на 4 парчета, които отваряме като джобове и пълним с пастет от омесените извара, кисело мляко, зехтин и маслини.
По желание към пастета може да добавим подправки, например пресен копър или магданоз, малко черен пипер, кимион и други.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...