Кулинарни рецепти » Пикантен хляб

 Пикантен хляб

Продукти:

• 1 типов или ръжен хляб от 1 кг
• 50 г прясно сирене или извара
• 60 г нарязана на тънко шунка
• 1 салата
• 15-20 черни маслини без костилките
• 1 малко рибно филе - пушено или солено
• 3 скилидки чесън
• 2 с. л. зехтин
• мащерка, черен пипер

Начин на приготвяне:

Маслините и рибата разбиваме на пюре, чесъна счукваме и разбиваме със зехтина на гладка маса. Прибавяме рибното пюре и подправяме с черния пипер и мащерката. Салатата измиваме и подсушаваме.

Изрязваме капак на хляба по дължина, с остър нож внимателно издълбаваме средата и я нарязваме на тънки филийки. Половината филийки намазваме с прясно сирене и покриваме с резен шунка, останалата половина - с рибния крем. Захлупваме две по две филийки от двата вида и завиваме в лист от салата.

Така приготвените филии връщаме в издълбания хляб докато се напълни, захлупваме и поднасяме с останалия рибен крем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало