Продукти:
• 1 кг брашно
• половин кофичка кисело мляко
• 4 яйца
• 3 с.л. олио
• 1 щипка сол
• 30 г мая
• 2-3 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
Размиваме маята с хладка вода. Омесваме средно меко тесто от брашното, размитата мая, захарта, разбитите яйца, солта и олиото. Оставяме тестото да втасва около 1 час, отново хубаво омесваме и го разделяме на 7 равни топки.
От всяка топка размесваме с малко олио и с намаслени ръце дебела лента, която усукваме и привързваме. Нареждаме шесте ленти в кръг в тавата, като между тях оставаме растояние, за да имат място да втасат, а седмата слагаме в средата. Намазваме отгоре с разбития жълтък и малко вода и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...