Кулинарни рецепти » Варена питка

 Варена питка

Продукти:

• 350 г сух хляб
• 250 мл прясно мляко
• 2-3 яйца
• 2 с.л. краве масло
• 60 г маргарин
• 3-4 ореха
• индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Натрошаваме около 300 г от хляба и го заливаме с разбитите в млякото яйца и пололовината разтопен маргарин. Подправяме със сол и настъргано индийско орехче и месим, докато се появят мехурчета.

Запържваме в останалия маргарин останалия претрит или нарязан на малки кубчета хляб. Слагаме го в тестото заедно с нарязаните орехови ядки, премесваме и завиваме в чиста набрашнена кърпа. Завързваме питката на вързопче и я пускаме във вряща подсолена вода. Варим около 1 час.

Изваждаме сварената питка в затоплен поднос, нарязваме я внимателно и я заливаме със сгорещеното краве масло, в което можем да препържим малко червен пипер или суха чубрица.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало