Продукти:
• 4 ч.ч. брашно
• 1 бучка /колкото орех/ мая за хляб
• 2 ч.л. сол
• 2 пакетчета краве масло
• 250 г натрошено сирене
• 4 яйца
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в малко вода и я оставяме да втаса. От брашното, втасалата мая, солта и 1 ч.ч. хладка вода омесваме средно меко тесто. Разделяме тестото на 12 топки. Намазваме топките с разтопено масло и ги оставяме да престоят половин час. После ги разточваме като обилно мажем с разтопеното масло.
Слагаме 6 от разточените кори една върху друга и ги разточваме на обща кора с размерите на тавата. Слагаме кората в обилно намаслената тава и разтиламе отгоре плънката, която сме приготвили от натрошеното сирене и 3 разбити яйца.
По описания начин разточваме и другите 6 питки на кора. Покриваме плънката с втората кора. Намазваме отгоре с четвъртото разбито яйце и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...