Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 кофичка кисело мляко
• 3 яйца
• 1 пакетче краве масло
• 20 г мая за хляб
• 1 ч.л. захар
• 1 щипка сол
• 1 к.ч. вода
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята във водата заедно със захарта и я оставяме да втаса. Разбиваме яйцата с киселото мляко. Прибавяме солта, втасалата мая и брашното. Омесваме меко тесто и го слагаме в набрашнен полиетиленов плик. Оставяме го да престои 1 нощ в общата част на хладилника.
На другия ден прибавяме към тестото разбитото масло и измесваме отново. Разстиламе тестото в намаслена тавичка, поръсваме отгоре с вода, надупчваме с пръсти и печем в силна фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...