Кулинарни рецепти » Йоркширски пудинг

 Йоркширски пудинг

Продукти:

• 1 ч. ч. брашно
• 2 яйца
• 500 мл прясно мляко
• мазнина
• сол

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното и солта, прибавяме разбитите яйца и млякото и бъркаме, докато се образува гладко тесто, което трябва да отлежи 1/2 час.

В намазана с мазнина тава изсипваме тестото и го печем около 30 минути. Сервираме го веднага след изпичането.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало