Кулинарни рецепти » Млечна ябълкова пита

 Млечна ябълкова пита

Продукти:

• 220 г брашно
• 160 г захар
• 2 ч.л. бакпулвер
• 3 яйца
• 100 г краве масло
• 4 големи ябълки
• 500 мл прясно мляко
• 2 пакета ванилов пудинг
• 50 г бадемови люспи или орехи
• 1 щипка сол
• канела

Начин на приготвяне:

От брашното, 80 г захар, 1 яйце, бакпулвера, маслото и 1 щипка сол омесваме ронливо тесто, разточваме и разстиламе в тортена форма, като правим бордче с височина 3 см.

Обелените и нарязани на резенчета ябълки подреждаме върху блата и посипваме с канела. В 3 с.л. мляко размесваме останалата захар и ваниловия пудинг.

Останалото мляко кипваме и прибавяме постепенно пудинговата смес при непрекъснато бъркане. Кипваме отново и оставяме сместа да позастине.

Разбиваме двете яйца и ги добавяме към млечния крем. Изсипваме върху ябълките и поръсваме с ядките. Печем 45 минути в загрята на 175 градуса фурна.

Автор: Първолета Накова

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало