Кулинарни рецепти » Тортила

 Тортила

Продукти:

• 500 г царевично брашно
• 120 г мас
• 250 мл хладка вода
• 1 с.л. сол

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто от изброените продукти и го разделяме на две топки, които увиваме в алуминиево фолио и слагаме за 1 час в хладилника.

После ги разделяме на по 8-9 по-малки топки, които разточваме на тънки кори. Изпичаме корите от двете страни в силно загрят сух тиган, нареждаме ги една върху друга и ги завиваме с кърпа.

Поднасяме тортилите топли.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало