Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 600 г тиква
• 4 скилидки чесън
• 8 малки лукчета
• 8 малки картофчета
• 1 лимон
• 50 мл бульон от пиле
• 1 стрък розмарин
• 4 стръка магданоз
• зехтин
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Затопляме фурната до 190 градуса. Нарязваме изчистената тиква на парчета около 3 см. Разрязваме скилидките чесън на две. Махаме кората на лимона и нарязваме вътрешността на парчета. Нарязваме магданоза на ситно.
Затопляме бульона от пиле с лимонената кора. Посоляваме и поръсваме с черен пипер вътрешността на измитото пиле, прибавяме парченцата лимон, розмарина и една скилидка чесън.
Намазваме цялото пиле със зехтин и го посоляваме. Поставяме го в тавичка, леко намазана с олио, наоколо редим парчетата тиква, измитите млади картофи, чесновите скилидки, малките лукчета (необелени) и розмарина, нарязан на ситно. Поръсваме всичко със сол и черен пипер. Печем около 50 минути.
Пилето сервираме на порции със зеленчуците, залети със соса от печенето и поръсени с нарязания на ситно магданоз.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...