Кулинарни рецепти » Специалитет Струма

 Специалитет Струма

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кокошка (пиле) около 1,5 кг
• 300 г гъби
• 100 г орехови ядки
• 150 г краве масло
• 1 парче хрян
• 100 г зелен фасул
• 6 яйца
• 1 глава лук
• 200 г домати
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. червено вино
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Кокошката разрязваме от вътрешната страна и обезкостяваме, така че да не се разруши целостта й. Посоляваме и поставяме в подходящ за печене съд.

Запържваме в половината масло лука и гъбите. Щом поомекнат прибавяме орехите и половината яйца. Слагаме сместа към пилето, като поливаме пилето с виното. Задушаваме ястието в умерена фурна.

Сгъстяваме соса от печенето с брашното и прибавяме настъргания хрян.

В отделен съд в останалото масло задушаваме нарязаните зелен фасул и домати. Прибавяме останалите яйца и разбъркваме.

Пилето нарязваме на порции и гарнираме със сместа от зеления фасул, доматите и яйцата. Поръсваме с наситнен магданоз и заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало