Кулинарни рецепти » Пуешко месо в тесто

 Пуешко месо в тесто

Продукти: (за тестото)

• 150 г брашно
• 80 г маргарин
• сол

За плънката:

• 500 г печено пуешко месо
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 100 г гъби
• 4 с.л. брашно
• 4 с.л. ситно нарязана целина
• 60 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Запържваме брашното за плънката в сгорещеното масло. Постепенно наливаме млякото и варим на умерен огън. Прибавяме изпържените и нарязани гъби, нарязаното месо и целината. Посоляваме и бъркаме, докато сосът се сгъсти.

Разбиваме маргарина на пяна. Слагаме го в брашното, пресято с малко сол, и разтриваме с върха на пръстите, докато получим трохи, колкото едра галета. Добавяме 2 с.л. вода и омесваме твърдо тесто.

Вземаме 2/3 от тестото и разточваме кора, с която покриваме дъното на намаслена форма. Отгоре разстиламе плънката и покриваме с кора, разточена от останалото тесто. Намазваме с разбитото яйце и украсяваме с тестени фигурки. Печем 10-15 мин в силно загрята фурна и доизпичаме в слаба фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало