Кулинарни рецепти » Пиле с булгур

 Пиле с булгур

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле с дреболиите
• 1 к.ч. олио
• 40 г краве масло
• 3 глави лук
• 1,5 ч.ч. булгур
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

В подсолена вода варим пилето заедно с дреболиите, докато месото поомекне. Отделно сваряваме булгура и го отцеждаме.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме булгура и нарязаните дреболии. Поръсваме с наситнени магданоз и джоджен, опитваме на сол и разбъркваме.

Пълним пилето с тази смес и зашиваме отвора. Слагаме го в тавичка заедно с маслото. Наливаме топла вода до средата на пилето. Печем 1 час в умерена фурна, като периодично обръщаме пилето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало