Продукти:
• 1 пиле
• 2 връзки спанак
• половин връзка зелен лук
• половин пакетче краве масло
• 6 яйца
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• 100 г настърган кашкавал
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В широка тенджера разтопяваме маслото. Нарязваме лука и го задушаваме на бавен огън.
Отделно сваряваме пилето в подсолена вода. Почистваме го от кожата и костите и нарязваме месото на кубчета. Слагаме в тавичка, сипваме отцедения спанак и разбъркваме. Овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче.
Разбиваме яйцата с киселото мляко и брашното. Заливаме огретена с тази смес, поръсваме с кашкавал и запичаме до зачервяване.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...