Кулинарни рецепти » Пиле на фурна с ориз и гъби

 Пиле на фурна с ориз и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 ч.ч. ориз
• 4 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• 200 г гъби
• 3 с.л. настърган кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето и го обезкостяваме. Заливаме ориза с бульон от пилето в съотношение 1 част ориз - 3 части бульон и го сваряваме. Изсипваме сварения ориз в тавичка и нареждаме върху него пилешкото месо.

В половината от маслото задушаваме почистените и нарязани на малки парченца гъби. После разстиламе задушените гъби върху месото и поръсваме с настъргания кашкавал.

В останалото масло запържваме брашното, което предварително сме препекли в сух тиган, и разреждаме запръжката с бульон от пилето, така че да получим рядък сос. Посоляваме соса и го изсипваме върху ориза по периферията на тавичката.

Печем в умерена фурна, докато кашкавалът омекне и леко се зачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало