Кулинарни рецепти » Пиле на фурна с ориз и гъби

 Пиле на фурна с ориз и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 ч.ч. ориз
• 4 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• 200 г гъби
• 3 с.л. настърган кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето и го обезкостяваме. Заливаме ориза с бульон от пилето в съотношение 1 част ориз - 3 части бульон и го сваряваме. Изсипваме сварения ориз в тавичка и нареждаме върху него пилешкото месо.

В половината от маслото задушаваме почистените и нарязани на малки парченца гъби. После разстиламе задушените гъби върху месото и поръсваме с настъргания кашкавал.

В останалото масло запържваме брашното, което предварително сме препекли в сух тиган, и разреждаме запръжката с бульон от пилето, така че да получим рядък сос. Посоляваме соса и го изсипваме върху ориза по периферията на тавичката.

Печем в умерена фурна, докато кашкавалът омекне и леко се зачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало