Продукти:
• 2 ч.ч. ситно нарязано пилешко месо
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. настъргано сирене
• 1 к.ч. ситно нарязана целина
• 1 с.л. ситно нарязана червена чушка
• 2 с.л. краве масло
• 1 яйце
• 2 с.л. сухо бяло вино
• 1 к.ч. майонеза
• сол
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото в 1 к.ч. кипяща вода. Добавяме брашното и малко сол и бъркаме, докато получим стегната топка. Сваляме от огъня и прибавяме разбитото яйце. Разбъркваме добре и оформяме от сместа тестени топчици.
Отделно смесваме пилешкото месо, сиренето, целината, чушката, виното и майонезата. Посоляваме и разбъкваме много добре.
Правим вдлъбнатини в средата на тестените топчета и слагаме в тях по 1 с.л. от пилешката смес. Нареждаме хапките в намаслена тавичка и ги печем 25 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...