Кулинарни рецепти » Пълнена пуйка с кайма

 Пълнена пуйка с кайма

Продукти:

• 1 пуйка с дреболиите
• 1 к.ч. олио
• 250 г кайма /смес/
• половин кисела зелка
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 глава лук
• 1 с.л. свинска мас
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пуйката отвътре и отвън.

Попарваме дреболиите с вряла вода, нарязваме ги и ги запържваме заедно с каймата. Поръсваме с наситнен магданоз и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Наливаме млякото, разбъркваме и пълним пуйката с тази смес. Зашиваме отвора и слагаме птицата в тавичка.

Нарязваме зелето на ситно и го смесваме със ситно нарязания лук. Прибавяме червения пипер и разтопената свинска мас и разбъркваме. Разстиламе сместа около пуйката, наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна, като периодично обръщаме пуйката и я ръсим с бяло вино.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало