Кулинарни рецепти » Пълнено пиле с ориз

 Пълнено пиле с ориз
/Гърция/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 по-голямо пиле
• 1 ч.ч. ориз
• 2 глави лук
• 500 г сирене
• 100 г краве масло
• 150 мл зехтин
• 1 връзка магданоз
• риган, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме пилето и го варим 45 мин в подсолена вода, след което отцеждаме.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в смес от маслото и зехтина. Прибавяме оризът и наситнения магданоз и също ги позапържваме. Слагаме половината сирене, подправяме с риган, черен пипер и сол на вкус, наливаме 2 ч.ч. пилешки бульон и задушаваме 4-5 мин.

Напълваме пилето с така приготвената смес, като най-отгоре покриваме с останалото сирене. Зашиваме птицата с бял конец и я изпичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало