Продукти: (за 4 порции)
• 300 г бяло пилешко месо
• 1 малка глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 лъжица олио
• 8 големи домата
• 4 сухара
• 2 яйца
• 20 черни маслини
• 250 г кашкавал
• 80 г пушен салам
• магданоз, босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото, лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в сгорещено олио.
Отрязваме капаче на доматите и ги издълбаваме. Поръсваме ги отвътре със сол и черен пипер. Отделно пасираме вътрешността им.
Смесваме едро натрошения сухар с месото, яйцата, нарязаните на парченца маслини, нарязания на кубчета кашкавал, магданоз и босилек. Подправяме със сол и черен пипер. Пълним доматите със сместа.
Нарязваме салама на парченца и го задушаваме. Разбъркваме с пасираните домати и го изсипваме в тавичка. Нареждаме доматите отгоре. Печем 20-25 мин на 200°С. Гарнираме с листа от босилек.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...