Кулинарни рецепти » Гъби, пълнени с пилешко месо

 Гъби, пълнени с пилешко месо

Продукти:

• 200 г бяло пилешко месо
• 150 г изцедено кисело мляко
• 12 едри печурки
• 1 глава лук
• 2 с. л. олио
• 2 домата
• 1 с. л. мастика
• 4 с. л. настърган кашкавал
• магданоз, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парченца и го разбиваме на пюре заедно с киселото мляко. Подправяме със сол и черен пипер.

Нарязваме лука и пънчетата от гъбите на ситно и ги задушаваме, докато изври водата им. Угасяваме с мастиката и прибавяме към пилешкото. Задушаваме няколко минути при непрекъснато бъркане. С тази смес пълним гъбите.

В намаслена тефлонова тавичка нареждаме нарязаните на филийки домати, подправяме със сол и черен пипер и върху тях подреждаме гъбите. Поръсваме с настъргания кашкавал и наситнения магданоз. Печем в предварително загрята умерена фурна около 20-25 минути.

Автор: Екатерина Кошничарова

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало