Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета
• 60 г краве масло
• сокът от 1 лимон
• 500 г сметана
• 1/2 ч.л. мащерка
• 1/2 ч.л. розмарин
• 1/2 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нареждаме бутчетата в тавичка, посоляваме и напръскваме с лимоновия сок. Прибавяме маслото и покриваме тавичката с алуминиево фолио. Печем ги около 1 час в умерена фурна.
Отстраняваме фолиото и поръсваме бутчетата със смес от червения пипер, мащерката, ригана и розмарина. Покриваме ги със сметаната и поръсваме останалата част от подправките. Запичаме още 15мин в умерена фурна.
Поднасяме бутчетата, залети със соса, в който са се пекли.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...