Продукти:
• 4 пилешки бутчета
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 яйца
• 2 с.л. прясно мляко
• половин връзка магданоз
• 4 с.л. брашно
• 6 с.л. галета
• 8 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме бутчетата и ги подсушаваме с чиста кърпа. Натриваме ги с червения пипер, черен пипер и сол на вкус.
Разбиваме яйцата с млякото. Отделяме листенцата на измития магданоз и ги нарязваме на ситно. Разбъркваме брашното, галетата и магданоза.
Потопяваме бутчетата в яйчената смес, а после в брашнената, като притискаме с ръка, за да прилепне добре панировката. Сгорещяваме олиото в тиган и изпържваме бутчетата до златисто.
Подреждаме ги в тавичка и печем 35 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...