Продукти: (за 6 порции)
• 1 пиле
• 6 яйца
• 6 картофа
• 6 домата
• 1 пакетче краве масло
• 3 глави лук
• 2 ч.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода и го обезкостяваме.
В 6 гювечета нареждаме последователно нарязаните на филийки картофи, домати и лук. Посоляваме и поръсваме с черен пипер, а отгоре нареждаме пилешкото месо.
Заливаме ястието с разбитите в прясното мляко яйца, слагаме във всяко гювече по парче масло, захлупваме и печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....