Продукти:
• 1 пиле
• 4 по-големи патладжана
• 1 връзка зелен лук
• 1-2 морковчета
• 2-3 домата
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• 5 с. л. кисело мляко
• 2 скилидки чесън
• 1 ч. л. вегета
• по 1/2 ч. л. червен и черен пипер
• ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме надлъжно патладжаните, издълбаваме вътрешността им, като оставяме по 1 см околовръст. Посоляваме патладжаните и обръщаме половинките надолу, за да се отцедят.
Посоляваме нарязаната вътрешност и след 1/2 час я изстискваме хубаво от отделилия се сок. Запържваме ситно нарязания зелен лук, добавяме в тигана фино нарязаните морковчета, изстисканата вътрешност на патладжаните. Подправяме със счукана скилидка чесън, черен и червен пипер и ситно нарязан магданоз.
В малко вода и лъжичка вегета сваряваме пилето, нарязано на парчета. Щом се поохлади, го обезкостяваме и отстраняваме кожата му. Нарязваме изчистеното месо на малки парченца и леко го запържваме в 1с.л. олио. Прибавяме го към зеленчуците, разбъркваме и опитваме на сол.
Изстискваме внимателно патладжаните, напълваме ги със сместа и ги подреждаме в тавичка, намазана с малко олио. Покриваме ги с тънки филийки домати и ги слагаме във фурната да се пекат.
Накрая разбиваме яйцата с киселото мляко. Сипваме по няколко лъжици от тази смес върху всеки патладжан, наръсваме леко с магданоз и допичаме.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...