Кулинарни рецепти » Пълнени пилешки бутчета

 Пълнени пилешки бутчета

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пилешки бутчета
• 100 г чернодробен пастет
• 100 г сирене "Крема"
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. бренди
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме бутчетата, като се опитваме да запазим формата им. Измиваме ги и подсушаваме. Всяко бутче напълваме с малко пастет и го зашиваме.

Наръсваме бутчетата със сол и черен пипер и ги нареждаме в тавичка, намазана с олио. Слагаме ги да се изпекат във фурната до златисто. Изваждаме бутчетата и ги държим на топло.

Останалия пастет разбиваме със сиренето "Крема" и брендито и продължаваме да бъркаме, докато получим хомогенна смес. Сипваме получения крем в сладкарски ръкав или фунийка.

Махаме конците на бутчетата, нареждаме ги в чиния и около всяко шприцоваме от крема. Слагаме ги за малко в силна фурна или в микровълнова печка (1 минута) и после ги сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало