Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 50 г кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме измитото пиле отвън и отвътре със сол и смлян черен пипер, намазваме го с масло и го пълним с настъргания кашкавал.
Слагаме го в дебела намаслена книжна кесия и завързваме, за да не излиза парата. Слагаме кесията в тавичка, сипваме малко вода и печем около 45 мин.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...