Продукти:
• 1 кг пилешки бутчета
• 2 ч.ч. ориз
• 2 моркова
• 200 г консервирана царевица
• 200 г консервиран грах
• 2 глави лук
• 2 кубчета пилешки бульон
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме морковите, а лука нарязваме на полумесеци. Запържваме ги в олиото до омекване и прехвърляме в тава. Отгоре изсипваме отцедените грах и царевица.
Измития ориз заливаме с гореща вода и оставяме за 30 минути да набъбне. Отцеждаме и го разпределяме върху зеленчуците.
Осоляваме бутчетата и поръсваме с червен пипер, черен пипер и стрит пилешки бульон. Заливаме ги с 3-4 чаши топла вода.
Покриваме тавата с фолио и печем в фурна на 250 градуса около 1 час и половина. Преди да извадим махаме фолиото и печем до зачервяване на месото.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...